Kontakt

Om du har kommentarer på innehållet, eller önskemål om ytterligare innehåll, kontakta oss gärna på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Kakor


Vår webbplats använder kakor (cookies). Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor (cookies) få information om att webbplatsen använder kakor och vad de används för. För att acceptera kakor på denna webbplats måste du ställa in din webbläsare så att den accepterar det. Du kan också ställa in din webbläsare så att du aldrig accepterar webbplatser som har kakor. Du kan när som helst ändra inställningen.

Vad är en kaka?

Kakor är små textfiler som sparas på besökarens dator. Kakor behövs bland annat för grundläggande funktioner hos en webbplats, till exempel för att se till att ett val du gjort på en webbsida följer med när du går vidare till nästa.

Det finns två typer av kakor. Den ena typen kallas varaktig kaka och då sparas en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen samt vid besöksstatistik.

Den andra typen av kaka kallas sessionskaka. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan temporärt i din dators minne. Sessionskakan lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Kakor på vår webbplats

På vår webbplats används i kakor för att kunna analysera besöksstatistik, i syfte att förbättra webbplatsens innehåll och funktioner för dig som besökare.

Även när du loggar in sparas kakor för att hålla dig inloggad. När du loggar in på vår webbplats placeras en kaka på din dator. Vid varje sidbläddring skickar din dator kakan till vår webbplats och med hjälp av kakan kan webbplatsen konstatera att du är inloggad och slipper använda användarnamn och lösenord för varje ny sida.

utma: varaktig kaka – sparas i två år
utmb: varaktig kaka – sparas i 30 minuter
utmt: varaktig kaka – sparas i 10 minuter
utmc: sessionskaka – försvinner när du stänger ner din webbläsare
utmz: varaktig kaka – sparas i sex månader

Måste jag tillåta kakor?

Nej, vår webbplats fungerar även om du väljer att inte tillåta att kakor sparas på din dator. Däremot kommer inloggningen inte att fungera om du stänger av kakorna.

​Hur stänger jag av funktionen?

Om du inte accepterar kakor kan du blockera funktionen i din webbläsare. Du kan också välja att datorn ska fråga om du vill ha en kaka varje gång en kaka är på väg att lagras på din dator.

Så gör du inställningar i Internet Explorer

Så gör du inställningar i Chrome

Så gör du inställningar i Firefox